Веронаука при цркви

Верзија за штампу

Руководећи се жељом да часове веронауке из школе допуни кретивним дружењем, Одбор зе Веронауку Епархије Врањске Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Врањског Господина Пахомија организује часове веронауке за ученике основне и средње школе при Саборном храму Свете Тројице у Врању. Креативни часови се одржавају суботом, за ученике основних школа са почетком у 12 часова, а за ученике средњих школа у 16 часова. Недељом ученици присуствују Светој Литургији, након тога наставље се дружење у сали Црквене Општине уз послужење.

Уз присуство вероучитеља кроз игру, користећи савремене методе и средства деца уче о основним истинама Православне вере. Осим тога на дружењима се певају духовне песме, праве изложбе, приредбе, деца се баве ликовном културом цртајући цркве, манастире, светитеље, боје у бојанкама. Поред свега овога деца још и гледају игране и цртане филмове са мотивима из Библије.

Дођите и придружите нам се!!!

Свети Амос; свети мученик Кнез Лазар и свети српски мученици – Видовдан
пост
 
    Посећеност: 396709 Веронаука Епархије врањске  •  2008. година  •  Сва права задржана  •  Епархија врањска  •  Аутор: Агенција МИ