Васкршња радост у Бујановцу
Понедељак, 17. Април 2017. Новости Верзија за штампу

У Бујановцу је на Васкршњи понедељак, 17. априла 2017. године одржана традиционална манифестација под називом „Васкршња радост“.

 

                Како би достојно и са пуно радости обележили празник над празницима, Васкрсење Христово, ученици веронауке ОШ „Бранко Радичевић“ у Бујановцу, припремили су пригодан програм – изложбу васкршњих јаја и ликовних радова, као и приредбу на којој су глумом, рецитовањем, песмом и игром славили Божанску силу Господа нашег Исуса Христа и Његову победу, победу над смрћу. Њима су се у обележавању Васкрса придружили ученици веронауке ОШ „Вук Караџић“ из Левосоја, чланови КУД-а „Соко“ из Бујановца и КУД-а из Радовиша – Р. Македонија. Свој допринос дала су и деца из вртића „Наша радост“ у Бујановцу са васпитачима, улепшавши изложбу украшеним јајима и предивним аранжманима.

 

                Овом јединственом догађају, који се по девети пут организује као резултат сарадње вероучитеља из бујановачке основне школе и Дома културе „Вук Караџић“ у Бујановцу, поред бројних грађана и мноштва деце, присуствовали су и Његово Преосвештенство Епископ врањски Г. Пахомије са свештенством из Врања и Бујановца, директор ОШ „Бранко Радичевић“ госпођа Гордана Златковић, бројни просветни радници, као и званице из локалне самоуправе.

 

                Ученицима са најлепше украшеним јајима и најлепшим ликовним радовима, у име Дома културе „Вук Караџић“ у Бујановцу референт за културу господин Владимир Стојковић уручио је пригодне поклоне.


Слике 1 до 1 од 1
   
Преподобни Теодор; свештеномученик Теодор Вршачки; мученик Вукашин
 
    Посећеност: 391306 Веронаука Епархије врањске  •  2008. година  •  Сва права задржана  •  Епархија врањска  •  Аутор: Агенција МИ