"У сусрет Божићу" IV културно-просветна манифестација
Четвртак, 29. Децембар 2016. Новости Верзија за штампу

У Врању, у организацији Одбора за веронауку Православне Епархије врањске, oд 24.12. до 29.12.2016. организована је традиционално четврти пут за редом културно-просветна  манифестација  ''У сусрет Божићу''. Идејни творци ове манифестације су вероуциељица Ивана Стаменковић и учитељица Слађана Димчић, a на реализацији пројека радио је велики број сарадника.
Божић, празник рођења новог живота, празник деце и детињства, празник родитељства- очинства и материнства, празник радости, љубави и даривања, украшен је, у српском  народу, најлепшим верским обичајима и обредима. Та богата српска традиција,жеља да се она очува и жеља да се истакну све њене вредности, подстакла нас је да реализујемо низ активности под заједничким називом „У сусрет Божићу“
        Манифестација је обухватала :
24.12.2016. одржана је  ликовна радионица -Божићна честитка
25.12.2016. изложба награђених ликовних радова
28.12.2016. Јавни час вероучитељице  Иване Стаменковић-  Празнујемо рођење Христово-Божић.
29.12.2016. одржана је  Смотра сценских приказа-Божићна прича .
 
          Подршку манифестацији својим присуством и благословом пружио је и Његово Преосвештенство епископ врањски Господин Пахомије, као и координатор за верску наставу епархије врањске протосинђел Методије (Марковић).

         Велики број деце, из скоро свих основних школа врањске општине  учествовао  је у овим активностима. Дечји креативни радови учинили су да комисија која прегледа радове има тежак задатак, да од  мноштва изванредних издвоји оне најбоље.
Вероучитељица Ивана Стаменковић


Свети Амос; свети мученик Кнез Лазар и свети српски мученици – Видовдан
пост
 
    Посећеност: 396699 Веронаука Епархије врањске  •  2008. година  •  Сва права задржана  •  Епархија врањска  •  Аутор: Агенција МИ